January 12 2012

VASS Lawyers recruteaza de la ANRMAP si lanseaza firma de consultanta in achizitii publice VASS Advisers

print

VASS Lawyers, firma de avocatura specializata in achizitii publice, anunta lansarea firmei de consultanta VASS Advisers, furnizor de servicii complete in acest domeniu. Lansarea firmei de consultanta vine pe fundalul unei cresteri sustinute a casei de avocatura VASS Lawyers, precum si al cererii pentru intreaga gama de servicii juridice, tehnice si economice, necesare realizarii cu succes a achizitiilor – de la opinii punctuale cu privire la aplicarea legislatiei in domeniu si pana la elaborarea ofertelor sau organizarea in intregime a procedurilor.

VASS Advisers va fi un partener de incredere pentru companiile care deruleaza proceduri de achizitii publice, indiferent de tipul procedurii sau de sectorul de activitate. Pentru clientii sai, principalele beneficii ale lansarii VASS Advisers sunt consolidarea paletei largi de servicii aferente achizitiilor publice sub o singura umbrela, eliminand astfel inconsistentele care pot aparea intre serviciile prestate de furnizori diferiti, dar si reducerea timpului, efortului si costului total, prin gestionarea relatiei cu un singur furnizor.

Astfel, beneficiarii proiectelor finantate din fonduri europene si / sau nationale au acces la asistenta de specialitate in ceea ce priveste managementul necesitatilor si al procedurilor de atribuire, elaborarea documentatiilor de atribuire si a caietelor de sarcini, publicitatea procedurilor si a atribuirii contractelor, realizarea evaluarilor si/sau oferirea de expertiza tehnica, juridica si financiara, elaborarea punctelor de vedere cu privire la contestatiile primite, dar si pregatirea dosarelor in vederea rambursarii fondurilor.

Totodata, operatorii economici care participa la proceduri de achizitii publice pot beneficia de servicii precum: elaborarea propunerii tehnice si financiare, managementul documentelor necesare indeplinirii criteriilor de calificare, negocierea clauzelor contractuale sau elaborarea contestatiilor.

„Decizia de a lansa firma de consultanta a venit ca urmare a dezvoltarii portofoliului de clienti si servicii in domeniul achizitiilor publice, dar si in urma semnalelor pietei care indica o cerere in crestere pe acest segment. Constienti de importanta factorului uman in prestarea acestor servicii, vom pune accentul pe competenta, calitatea si pregatirea consultantilor nostri”, Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers.

Echipa VASS Advisers va fi coordonata de Miruna Bohaltea, expert in achizitii publice si formator in domeniu, cu o experienta de peste 7 ani in reglementarea si interpretarea legislatiei aplicabile. In ultimii cinci ani, Miruna a lucrat ca expert principal in cadrul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), fiind implicata activ in elaborarea, implementarea si acordarea de asistenta tehnica pentru implementarea legislatiei privind achizitiile publice si concesiunile. De asemenea, Miruna a acordat consultanta privind realizarea achizitiilor in cadrul mai multor proiecte finantate din fonduri comunitare, fiind expert cooptat atat pentru institutii publice, cat si pentru ONG-uri.

VASS Advisers preconizeaza o cifra de afaceri de 50.000 de euro pentru anul 2011, pe termen mediu firma vizand extinderea portofoliului de clienti si lansarea de parteneriate in domeniul achizitiilor publice.